همزمان با سخنان وزیر نیرو درباره کمبود گاز در زمستان و آماده شدن برای تابستان سخت،
مسعود پزشکیان بار دیگر کمبودها را در حد بحران خواند.
عباس علی آبادی وزیر نیرو روز یکشنبه ۱۶ دی، در جلسه کمیسیون انرژی مجلس با حضور قالیباف از مردم به دلیل کمبودها عذرخواهی کرد و افزود که کمبود گاز یک واقعیت است و وزارت نفت هم نمیتواند ظرف دو ماه آن را جبران کند.
به گفته علیآبادی، در تابستان امسال بیش از ۲۰ هزار مگاوات کمبود در برق کمبود وجود داشته و پیش بینی میشود این کمبود در سال آینده به ۲۵ هزار مگاوات برسد.
او اضافه کرد:«خدا کند این اتفاق نیفتد.چرا که سرمای زمستان با پوشیدن لباس گرم سپری میشود اما عبور از شرایط تابستان به این سادگی نیست.»
مسعود پزشکیان در یک سخنرانی در محل دفن روحالله خمینیگفته بود که ایران در برق، آب، گاز، محیط زیست و پول با کمبود مواجه است و در مورد برخی از این کمبودها «در لبه پرتگاه» قرار دارد.
او روز یکشنبه نیز گفت که «ناترازیها در حد بحران است، اما با وفاق میتوانیم آنها را حل کنیم.»
شهروندان ایرانی تابستان ۱۴۰۳ را به دلیل ناتوانی شبکه تولید و توزیع برق کشور در تامین برق مورد نیاز، در خاموشیهای سراسری سپری کردند. اکنون در آستانه زمستان، جمهوری اسلامی در تامین گاز شهروندان ناتوان شده است.
مدارس، دانشگاهها و ادارات بسیاری از استانهای ایران نیز چند بار به دلیل «کاهش دما» و «مدیریت انرژی»، تعطیل و نیمهتعطیل اعلام شدند.
تاثیر هر روز از این تعطیلات بر اقتصاد ایران، خسارتی برابر دستکم پنج هزار میلیارد تومان است. قطع برق صنایع در تابستان نیز زیانهای بسیاری برای صنایع داشته است.
در همین حال صمد حسنزاده، رییس اتاق بازرگانی و صنایع، گفت که قطع برق از تابستان تاکنون حیات بسیاری از بنگاهها را به خطر انداخته است.
او اضافه کرد:«شاید بهتر باشد بهجای عبارت ناترازی در حوزه انرژی، به کمبود در اثر بیتدبیری در این حوزه اشاره داشت.»
رقمهای زیادی درباره زیان ناشی از تعطیلی برق در تابستان مطرح شده است.
از جمله علی محمودیان، رییس اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین، حجم خسارت وارد شده به صنایع از محل قطع برق در سال گذشته را ۱۱ میلیارد دلار ذکر کرده بود.